Oefening met MT-board

Mij was gevraagd te ondersteunen tijdens het eerste gezamenlijke MT-board. Heel mooi om te zien hoe in het begin van de ochtend er veel individuele reacties zijn. Nauwelijks wordt er ingegaan op de reactie van een ander. De eerste opdracht van mijn kant was de volgende: “Jullie gaan met 2-tallen in gesprek. Na 10 minuten komen jullie hier terug. Dan ga je over de ander vertellen wat je van die ander weet. Alleen, de rest van de groep stelt jou vragen over de ander en die beantwoord je.”  

Toen iedereen terug was en het vervolg van de opdracht begon, geloofde ik mijn oren niet. Er werden allerlei vragen gesteld en iedereen deed mee. Geweldig om te zien en te horen.

Aan het eind van de dag nog 2 opdrachten gegeven. Voordat de groep aan de 1e van 2 opdrachten begon heb ik hun 2 (kern)kwaliteiten laten opschrijven. Na de opdracht gevraagd welke kwaliteit ze hadden opgeschreven, op ze die kwaliteit hebben kunnen gebruiken en of de ander deze kwaliteit herkende.

Mooi om de verandering van gedrag te zien gedurende deze 1e MT-board bijeenkomst.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *