ik1_thumb

Nooit te beroerd om vies te worden.
Sinds 2003 ben ik actief bezig als Trainer/coach Ervarend Leren.
In 1980 begon ik te werken (in de jeugdhulpverlening) met jongeren met meervoudige gedragsproblemen en sinds 2012 ook met jongeren en jong volwassenen met autisme (A.S.S.)
Steeds zoekende hoe ik deze jongeren zo goed mogelijk kon ondersteunen op hun weg. Deze manier van werken ben ik gaan gebruiken tijdens het geven van mijn trainingen en coachingstrajecten.

 

 

Een van de deelnemers, in voorbereiding op de beklimming van de Mont Blanc zei: “-zo’n eenvoudige activiteiten en oh zo effectief-“

Mijn eerste ervaringen met het Ervarend Leren, heb ik opgedaan op het Marthrown of Mabie Education Centre in Mabie Forrest (Dumfries, Schotland)
Daar heb ik ook de opleiding tot Adventure Therapist gevolgd. In een natuurlijke omgeving je werk doen. En door middel van vragen stellen dieper op het probleem ingaan. Daar waar nodig, externe hulp inschakelen.
De opleiding werd verzorgd door Jenny Peel van de John Moore University uit Liverpool. ljmu.ac.uk
Bij voorkeur zijn de trainingen buitenshuis. Hier zit de kracht van de trainingen in: In de natuur, een vreemde, onbekende omgeving. Uit jouw comfort zone
Tijdens de opleiding en nog jaren erna zowel in Schotland, België en Nederland ruime ervaring als Adventure Trainer opgedaan. Gezinstrainingen, individuele trajecten, Adventure Training
Daarnaast ben ik geregeld in de Ardennen te vinden waar ik ga hiken of alleen of met jongeren. Dit doe ik meestal 2 of 3 dagen. Door te gaan hiken kom je uit de eigen comfort zone. Je bent aangewezen op jouw eigen krachten en mogelijkheden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.